ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Αυτοί που στοχεύει, και αυτοί που θα φύγουν

Η διοίκηση του ΑΠΟΕΛ έκανε ξεκάθαρο στον Μάριο Μπέιν ότι έχει το ελεύθερο να στελεχώσει την ομάδα με τους ποδοσφαιριστές που πιστεύει ότι θα προσφέρουν τα στοιχεία που χρειάζονται για να μπορέσει το ΑΠΟΕΛ να παραμείνει στην πρωτοπορία στην Κύπρο και να διεκδικήσει είσοδο στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

Δεδομένου ότι θα κενωθεί μια θέση με την αποχώρηση τερματοφύλακα (Ρόμο ή Πάρντο), θα υπάρχουν τρεις διαθέσιμες θέσεις, εκ των οποίων οι δύο λογικά θα καλυφτούν με την απόκτηση του Αργεντινού αμυντικού χαφ Αγκουστίν Φαρίας και του Βραζιλιάνου μέσου Λούκας Σόουζα.

Οι επαφές με τον Φαρίας θα ολοκληρωθούν με την άφιξη του στην Κύπρο τις επόμενες ημέρες, ενώ με τον Σόουζα το σίριαλ αναμένεται να έχει αίσιο τέλος πριν την έναρξη της προετοιμασίας.

Το ΑΠΟΕΛ φουλάρει και για την απόκτηση ποδοσφαιριστή που θα καλύψει την αποχώρηση του Γιαννιώτα. Μια περίπτωση που απασχολεί έντονα την επιτροπή προγραμματισμού είναι αυτή του Λεάντρο Καπέλ, όμως αρέσει πολύ και ο Αυστραλός διεθνής Τόμι Όαρ, ωστόσο δεσμεύεται με συμβόλαιο για ακόμη ένα χρόνο και αυτό αποτελεί εμπόδιο. Οι επαφές συνχίζονται και εξελίξεις αναμένονται σύντομα.

Με την απόκτηση τριών παικτών σημαίνει ότι συμπληρώνονται οι 15 θέσεις ξένων που είναι διαθέσιμες. Ωστόσο από την στιγμή που οι ανάγκες είναι μεγαλύτερες τουλάχιστον κατά δύο θέσεις, το ενδεχόμενο να προκύψουν και άλλες αποχωρήσεις φαίνεται να είναι αναπόφευκτο.

Έχουν γραφτεί διάφορα ονόματα όπως των Ντε Καμάργκο, Μπερτόλιο και Βάντερ, ωστόσο από την διοίκηση του ΑΠΟΕΛ δεν επιβεβαιώνουν οτιδήποτε και συστήνουν υπομονή για τις εξελίξεις. Εξάλλου, ο προγραμματισμός θα κρατήσει μέχρι και το τέλος Αυγούστου, επομένως όλα είναι πιθανά.

 

Ερνέστο Γεωργίου

Πηγή: shootandgoal.com