Mr. BET

Οι νόμιμες στοιχηματικές εταιρίες στην Κύπρο

Η αγορά τυχερών παιχνιδιών στην Κύπρο έχει περάσει από 1000 κύματα τα τελευταία χρόνια.

Ο Περί Στοιχημάτων Νόμος ψηφίστηκε το 2012, ωστόσο μέχρι πριν μερικούς μήνες δεν είχε τεθεί σε εφαρμογή. Εκατοντάδες ιστοσελίδες προσέφεραν παράνομα τις υπηρεσίες τους στη χώρα, με αποτέλεσμα το κυπριακό κράτος να χάνει εκατομμύρια ευρώ κάθε χρόνο αφού καμία από αυτές δεν φορολογούνταν.

Το 2016 θεωρείται χρονιά ορόσημο για τα τυχερά παιχνίδια στην Κύπρο. Η Κυβέρνηση αποφάσισε επιτέλους πως έφτασε η ώρα να εναρμονιστεί με τις κοινοτικές οδηγίες και με την συμβολή της Εθνικής Αρχής Στοιχημάτων έθεσε σε εφαρμογή τον Περι Στοιχημάτων Νόμο.

Η πρώτη κίνηση ήταν η έκδοση της Λίστας Φραγής, στην οποία συμπεριλήφθηκαν αρχικά 2463 στοιχηματικές εταιρίες και online casino, ενώ παράλληλα ξεκίνησαν οι αδειοδοτήσεις.

Δεδομένου ότι η Κύπρος έχει βαριά παράδοση στα επίγειο στοίχημα, η Εθνική Αρχή Στοιχημάτων εξέδωσε 2 τύπους αδειών. Μία για τα παραδοσιακά πρακτορεία (Class Α) και μία για ιστοσελίδες που προσφέρουν διαδικτυακό στοίχημα (Class B). Την 1η Νοεμβρίου του 2016 έγινε επίσημα το άνοιγμα της αγοράς, με 5 εταιρίες να αποκτούν άδεια τύπου Class Α και 8 τύπου Class Β.

Φυσικά όλη αυτή η κατάσταση δημιούργησε μεγάλη αναστάτωση στους παίκτες. Μπορεί να υπάρχει μεν η Λίστα Φραγής, όμως υπάρχουν αρκετές εταιρίες που δεν έχουν μπλοκαριστεί ακόμη ή με μία απλή αλλαγή domain παρακάμπτουν τους περιορισμούς και συνεχίζουν την παράνομη δραστηριότητα τους. Η ομάδα μας συγκέντρωσε και σας παρουσιάζει όλες τις εταιρίες που έχουν λάβει άδεια και προσφέρουν νόμιμα τις υπηρεσίες τους στην χώρα.

Νόμιμες στοιχηματικές ιστοσελίδες στην Κύπρο

Από τις εταιρίες που έκαναν αίτηση ώστε να προσφέρουν νόμιμα στοίχημα στο ίντερνετ μόλις 8 κατάφεραν να πάρουν άδεια. Η Εθνική Αρχή Στοιχημάτων έδωσε και στις 8 το δικαίωμα να λειτουργούν στην Κύπρο, ωστόσο στην πορεία έγινε ένας πρώτος επανέλεγχος προκειμένου να δοθούν οι μόνιμες άδειες που ορίζει η νομοθεσία. Μέχρι στιγμής έχουν λάβει μόνιμη άδεια διάρκειας 2 ετών οι Bet365, Betfair, Stoiximan, Meridianbet, Betonalfa και Ubet, ενώ το επόμενο διάστημα αναμένεται να αδειοδοτηθούν οι Winmasters και Sportingbet.

Hillside (New Media Cyprus) Limited – Bet365

Η Hillside (New Media Cyprus) Limited ανήκει στην Bet365 Group Limited, η οποία έχει έδρα στην πόλη Στόουκ στην Αγγλία και λειτουργεί στην Κύπρο με την εμπορική επωνυμία bet365. Την 1/1/2017 έγινε η πρώτη εταιρία που έλαβε μόνιμη άδεια Class B από την Εθνική Αρχή Στοιχήματων (Αρ. Αδείας Β001) και μπορεί να προσφέρει νόμιμα τις υπηρεσίες μέσω του ιστότοπου www.bet365.com.cy.

H Bet365 ιδρύθηκε το 2000 και βρίσκεται σταθερά ανάμεσα τους 3 μεγαλύτερους bookmaker στον κόσμο. Είναι μία από τις ελάχιστες εταιρίες που διαθέτουν διεθνή άδεια από τις αυστηρότατες διεθνής ρυθμιστικές αρχές του Ηνωμένου Βασιλείου, του Γιβραλτάρ και της Μάλτας. Εκτός αυτών διαθέτει τοπικές άδειες στην Δανία, την Ιταλία και την Ισπανία, ενώ προσφέρει νόμιμα τις υπηρεσίες της και στην Ελλάδα με την άδεια της B2B Gaming Services.

Gambling Malta LimitedStoiximan

Με την ονομασία Gambling Malta Limitedείναι ελάχιστοι αυτοί που την γνωρίζουν, ωστόσο εάν αναφέρουμε το όνομα Stoiximan τότε ο αριθμός αυτός θα αυξηθεί σε εντυπωσιακό βαθμό. Ο Stoiximan είναι η πρώτη ελληνική στοιχηματική εταιρία και λειτουργεί νόμιμα στην Κύπρο μέσω της ιστοσελίδας www.stoiximan.com.cy (Αρ. Αδειας Β003). Η Gambling Malta Limited είναι αδειοδοτημένη από την Ρυθμιστική Αρχή Τυχερών Παιγνίων της Μάλτας με αριθμό εγγραφής C 43209. Επιπλέον, διαθέτει άδεια και δραστηριοποιείται στην Ρουμανία μέσω της ιστοσελίδας ro.betano.com.

Ο Stoiximan είναι μία εταιρία που έχει αγαπηθεί ιδιαίτερα από Κύπριους και Έλληνες παίκτες. Εκτός από τα πολλά στοιχήματα, τις κορυφαίες αποδόσεις και τις πλούσιες προσφορές, έχει έντονη κοινωνική δράση στηρίζοντας και ενισχύοντας ιδρύματα και οργανισμούς. Ο Stoiximan στηρίζει και τον κυπριακό αθλητισμό, καθώς είναι χορηγός του Κυριάκου Ιωάννου και των ποδοσφαιρικών ομάδων ΑΕΛ, Απόλλων Λεμεσού, Άρη Λεμεσού και Ανόρθωσης.

Meridian Gaming (CY) Limited

Η Meridianbet ιδρύθηκε το 2008 και είναι αδειοδοτημένη από την Ρυθμιστική Αρχή Τυχερών Παιγνίων της Μάλτας. H εταιρία κατέχει ηγετική θέση στην Σερβία και σε αρκετές χώρες της Ανατολικής Ευρώπης. Ο κυριότερος λόγος είναι γιατί διαθέτει ένα εκτενές δίκτυο καταστημάτων που αριθμεί περισσότερα από 500 πρακτορεία σε 86 πόλεις σε Ευρώπη, Ασία και Αφρική. Επίσης, λειτουργεί νόμιμα και στην Ελλάδα αφού έχει ενταχθεί στο μεταβατικό πλαίσιο του νόμου 4002/2011.

Η Meridianbet έλαβε άδεια Class B από την ΕΑΣ στις 20/3/2017 και μπορεί να προσφέρει νόμιμα στοίχημα σε Κύπριους παίκτες μέσω της ιστοσελίδα www.meridianbet.com.cy. Επιπλέον, έχει λάβει άδεια τύπου Class Α (Αρ. Αδείας Α013) και διαθέτει πρακτορεία σε Λάρνακα, Αμμόχωστο, Πάφο, Λεμεσό και Λευκωσία.

Bet On AlFA Limited

H Bet on Alfa Limited είναι μία καθαρά κυπριακή εταιρία που ιδρύθηκε το 2009. Όπως και η Meridian έχει λάβει και τους 2 τύπους αδειών, ωστόσο προς το παρόν ο ιστότοπος www.betonalfa.com.cy δεν βρίσκεται σε λειτουργία. Tο δίκτυο πρακτορείων της betonalfa διαθέτει προς το παρόν 56 καταστήματα, στα οποία απασχολούνται περισσότεροι από 200 εργαζόμενοι.

U.B.E.T. Ultimate Bet Entertainment Technologies Ltd

Η U.B.E.T. Ultimate Bet Entertainment Technologies Ltd είναι η τελευταία χρονικά εταιρία που αδειοδοτήθηκε από την Εθνική Αρχή Στοιχήματων και προσφέρει νόμιμα της υπηρεσίες της μέσω της ιστοσελίδας www.ubet.com.cy. Η Ubet ανήκει στην Betomall Ltd, μία εταιρία που έχει έδρα και είναι αδειοδοτημένη στην Μάλτα. Eίναι γνωστή κυρίως για το μεγάλο δίκτυο επίγειων πρακτορείων που διαθέτει, ωστόσο επί του παρόντος στην Κύπρο κατέχει άδεια μόνο για online στοίχημα.

WM Interactive Ltd. – Winmasters

Πρόκειται για μία από τις πλέον ανερχόμενες στοιχηματικές εταιρίες, όχι μόνο στην Κύπρο αλλά και σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Η WM Interactive Ltd. ιδρύθηκε το 2014 και λειτουργεί στην Κύπρο με την εμπορική ονομασία winmasters. Είναι αδειοδοτημένη στη Μάλτα με αριθμό αδείας MGA/CL1/1033/2014 και στο Κουρασάο με αριθμό αδείας  1668/JAZ, ενώ διαθέτει και τοπική άδεια στην Ρουμανία. Στην Κύπρο δεν έχει λάβει ακόμη μόνιμη άδεια, ωστόσο η διαδικασία αδειοδότησης της βρίσκεται σε εξέλιξη και αναμένεται να ολοκληρωθεί το επόμενο διάστημα.

Sporting Odds LimitedSportingbet

Η Sportingbet ιδρύθηκε το 1998 και είναι μία από τις πρώτες στοιχηματικές εταιρίες που προσέφεραν στοίχημα στο ίντερνετ. Μόλις τρία χρόνια μετά την ίδρυση της οι μετοχές της ξεκίνησαν να συναλλάσσονται στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου και πλέον έχει εξελιχθεί σε μία από τις ισχυρότερες οικονομικά εταιρίες στον κόσμο.

Είναι αδειοδοτημένη από τις Ρυθμιστικές Αρχές της Μεγάλης Βρετανίας και της Μάλτας, ενώ επίσης διαθέτει τοπική άδεια σε Ελλάδα και Ρουμανία. Όπως και η winmasters δεν διαθέτει μόνιμη άδεια στην Κύπρο, ωστόσο η ιστοσελίδα www.sportingbet.com.cy λειτουργεί βάσει τον όσων ορίζει ο Περί Στοιχημάτων Νόμος.

Cleverpath Holdings Limited - Megabetplus

H Megabetplus έκανε την είσοδό της στην κυπριακή αγορά ως L.P.Meridian (Cyprus) LTD, προχώρησε στην αγορά της Megabet και τη μετονόμασε σε Megabetplus. Τον Ιανουάριο του 2013 όμως έκανε το μεγάλο άλμα. Αρχικά ενσωματώθηκε με την Top Sport και 11 μήνες αργότερα, τον Δεκέμβριο του 2013 προχώρησε σε ενσωμάτωση με τις ΒΗΤΑ ΒΕΤ και ΒΕΤΕΝΑ. Η συγχώνυεση αυτή δημιούργησε ένα μεγαλύτερο οργανισμό, ο οποίος συνεχώς ανεβαίνει και κερδίζει σημαντικό μερίδιο στην αγορά, έχοντας φτάσει πλέον τα 130 καταστήματα στην Κύπρο. Έχοντας δημιουργήσει λοιπόν τη μεγαλύτερη επίγεια αλυσίδα καταστημάτων, αποφάσισε να δοκιμάσει τις δυνάμεις της και στο διαδίκτυο. Η Megabetplus κατέχει ήδη άδεια Αποδεκτή Κλάσης Α’ από την Εθνική Αρχή Στοιχημάτων, ενώ για τη δραστηριότητα της στο διαδίκτυο, η άδεια της έχει ισχύ από 13/05/2017 έως και 12/05/2019.

Τα Επίγεια πρακτορεία

Δεν θα ήταν υπερβολή αν λέγαμε πως η Κύπρος είναι ο παράδεισος των επίγειων πρακτορείων. Όπως αναφέρθηκε και νωρίτερα, το μεγαλύτερο ποσοστό των παικτών προτιμά να το τοποθετεί τα στοιχήματα του σε ένα επίγειο πρακτορείο. Αυτός είναι και ο λόγος που είναι μεγαλύτερος ο αριθμός των εταιριών που έχουν αδειοδοτηθεί ή έχουν κάνει αίτηση για άδεια Class A απ΄ ότι για Class B. Φυσικά η αδειοδότηση δεν είναι καθόλου εύκολη διαδικασία αφού εκτός από την γραφειοκρατική διαδικασία που απαιτείται, η κάθε ενδιαφερόμενη εταιρία πρέπει να καταβάλει τραπεζική εγγύηση ύψους 550.000€ με ημερομηνία λήξης έξι (6) μήνες μετά τη λήξη άδειας. Επιπλέον, υψηλό είναι και το επιβεβλημένο τέλος αίτησης, το οποίο ανέρχεται στα 30.000€ για άδεια ισχύος 1 χρόνου και 45.000€ για άδεια με διάρκειας ισχύος 2 χρόνια.

Οι 11 εταιρίες που έχουν στην κατοχή του άδεια Class A και τα πρακτορεία τους λειτουργούν νόμιμα στην Κύπρο είναι:

 • Royal Highgate Public Company Limited
 • Betathlon Ltd
 • Bet On Alfa Limited
 • Stanleybet Malta Limited
 • OPAP Sports Ltd
 • Scorebet Limited
 • Fair Champions Meridian Ltd
 • Megabet Plus Linited
 • Personal Exchange International Limited
 • Stan James (Cyprus) Limited
 • Meridian Gaming (CY) Ltd